Kennel Cafrida

Vigdis og Ole Einar Løken
Løkenvegen 162
2073 BØN
Tlf: 950 52 462
E-post: cafrida@online.no
Hjemmeside: www.kennel-cafrida.no


Cafrida er stolt mottaker av 6 stk NBSK`s oppdretterpris for å ha oppdrettet kull hvor 50% eller fler av kullet har blitt 9 år eller eldre.

Om oss:

Vi har 5 hunder boende hjemme hos oss, 4 bernere,2 tisper og 2 hanner. Samt 1 elghund tispe.  Hun eies sammen med Arild Berntsen.. I tillegg har vi flere bernerjenter og gutter på for eller vi er medeiere i de..   I 1987 fikk Vigdis sin første bernertispe, ei tispe med navn Cassie. En stor, røslig, gomodig bernerjente som ganske snart fikk en "søster" Ipanima, eller Dankert til daglig. Disse to var starten på et liv med hund. Ole Einar har hatt elghunder i mange år, da han er en ivrig elgjeger. Så her har det med andre ord vært hunder i huset siden 1987.

Vigdis har en gammel utdannelse som instruktør i regi av Østlandske Sivile hundeskole, hun har vært tidligere medlem i NBSK`s utstillingskomite, sekretær i Eidsvoll hundeklubb og redaktør i EHK-posten. Hun har deltatt på en del kurs om adferd, kynologi, genetikk etc. Ole Einar har vært Leder og styremedlem i Eidsvoll hundeklubb, og han har også vært medlem i NBSK`s utstillingskomite. Vigdis har vært medlem i NBSKs hovedstyre og Sunnhetskomite. Begge har vært aktive i lokal avdelingen NBSK avd Øvre Romerike.

Vi har mange minner fra utstillings og lydighetsringen, men vi har først og fremst familiehunder. Men minnene er mange, men det vi først og fremst vil trekke frem er det året da Frikk ble mestvinnende klasse 1, 2 og 3 + sammenlagt i lydighet. Det var stort for oss! Men utstillingbragder, ja det er mange. Frikk har blitt Best in Show på rasespesial i Norge ett år, det var stort, og han har også fått mange titler. Men størst av alt er nok BEST IN SHOW på den internasjonale utstillingen i Luxembourg med 3500 hunder. Sargas gikk i sin fars potefar og blitt BIR på den nederlandske rasespesialen, han ble multichamp osv før han brått og uventet forlot oss... Våre tisper, Anjo og sameiet med fam Rytter-Øberg, Lille Blå har også markert seg både i Norge og internasjonalt. Dessverre er også disse to borte nå. I nåtiden er vi så heldige at vi har oppdrettet Verdensvinneren 2011, Cafridas Kinetic Kentucky King.  Ekstra moro at han har både Sargas, Frikk, Anjo og mange av våre gamle i sine linjer. Eller så kan vi fortelle at våre hunder har blitt både, BIR, Bim, gruppe og Bis plassert. Det er flere store øyeblikk for oss eiere. Vi har oppdrettet flere Sveitsiske Championer, veteran championer osv.  Vi kommer ikke utenom Fannie, som ga oss så mye glede.  Og er vel den som har flest veteranseiere i Europa.  Hun var unik, ble 12,5 år gammel, og har satt store potefar etter seg i vår avl. Vi kan nevne Kansas, Roy, Texas, osv osv...utrolig gode hunder som har gode gamle gener i seg.  som vi vil bygge videre på. Men som sagt, dette er bare bonus. Vi har drevet med oppdrett siden 2001, og har et lite berneroppdrett i hjemmemiljø.

Vårt mål er å forsøke å avle, sunne, friske, langtlevende og rasetypiske bernersennen hunder med godt gemytt.